Mausteinen Chicken Masala Curry

Spicy chicken masala curry

Maailmassa on sellaisia reseptejä, jotka ovat kestosuosikkeja. Yksi tällainen suosikkireseptini on tulinen chicken masala curry. Se on parempi kuin mikään ravintolaresepti. Tämä kanacurryresepti on hyvin yksinkertainen ja nopea tehdä.

Nykypäivän kanacurry valmistetaan samoista aineksista kuin normaali kanacurry. Yksi tärkeä ainesosa on cashewpähkinätahna. Currymausteen laatu on korkea. Se johtuu mustapippurin ja chilijauheen käytöstä. Cashewpähkinätahnan sekoittaminen mausteeseen kompensoi curryn mausteista makua ja antaa näyttävän värin, hienovaraisen makean, lämpimän ja mausteisen maun.

Spicy Chicken Masala Resepti

Reseptin lähde: Oma reseptitiedosto

Valmistusaika: 30-35 minuuttia

4-5 henkilölle

Ainekset:

Marinointi:

½ kg kanaa pestynä ja leikattuna keskisuuriksi palasiksi

3 rkl jogurttia

1 rkl punaista chilijauhetta ( sopiva tulisuusaste)

¼ rkl kurkumaa jauheena

suolaa maun mukaan

Tahna:

6-7 cashewpähkinää

4-5 rkl maitoa

Sekoita

 

Muuta:

1 kanelitanko

10-12 curry lehteä

3 neilikkaa

Loput ainekset:

3-4 rkl öljyä

2 isoa sipulia hienonnettuna

1 iso tomaatti hienonnettua

1 rkl inkivääri-valkosipulitahnaa

1 rkl korianterijauhetta

3/4 rkl mustapippurijauhetta

¼ rkl kuminajauhetta

Korianterinlehtiä koristeeksi

 

  1. Ensiksi marinoi kana chilijauheessa, kurkumajauheessa, jugurttissa, ja suolassa noin 20 minuuttia. Tee samaan aikaan myös cashewpähkinä-maitotahna ja laittaa se erilleen.
  2. Kuivaa paisti. Kuiva myös kanelitankoa, neilikoita ja curryn lehtiä noin minuitin ja tee niistä jauhetta.
  3. Kumenna ½ rkl ölyjä keittoastiassa.
  4. Lisää sipulit, inkivääri- valkosipulitahna ja kuullota vielä lisää 3-4 minuuttia miedolla lämmöllä.
  5. Lisää korianterijauhe, kuminajauhe, pippurijauhe ja sekoita hyvin ja paista vielä minuutti.
  6. Lisää tomaatit ja anna kiehua 3-4 minuuttia. Sekoita hyvin ja keitä kunnes öljy erottuu. Sammuta lämpö.
  7. Jäähdytä ja jauhaa keitetty masala. Pidä syrjässä tämä masalatahna.
  8. Kuumenna ½-1 rkl öljyä keittoastiassa ja lisää marinoitu kana ja kypsennä korkeassa lämmössä noin 4-5 minuuttia, vähennä lämpöä ja keitä vielä 4-5 minuuttia.
  9. Lisää masalatahna, cashewpähkinätahna ja kanelijauhe, neilikka ja currynlehdet ja sekoita ne hyvin. (Lisää kupillinen vettä jos haluat kastikkeesta löysempää)….löysä
  10. Keitä vähän aikaa kunnes kanapalat ovat pehmeitä ja saat haluamasi curryn koostumuksen. Tarkista suola. Ripottele korianteria päälle.

 

 

spicy_chicken_masala_curry

Huom:

Valitse mausteet maun mukaan. Älä paista masala liikaa tai polta masalatahnaa, joka maustaa kanan. Jos sinulla ei ole currynlehtiä, älä lisää vettä kastikkeeseen vaan lisää 1 rkl kookostahnaa ja puolen sitruunan mehun. Ne antavat ruokaan curryn maun.